Laxfiske.nu - Fiskeforum - Nybörjare på höst- och vinteröringsfiske
:: Fiskeinformation
:: Forum
:: Övrigt

Laxfiske.nu's forum
  Sök   Nya ämnen 
Nybörjare på höst- och vinteröringsfiske
      Forum Index -> Fiske i Sverige
Författare Meddelande
cm22bb


Meddelanden: 1

2008-10-07 18:12:26     Rubrik: Nybörjare på höst- och vinteröringsfiske

Hej,

Har fiskat en del öring på väskusten innan men har nu bosatt mig i Kalmar. Därför har jag aldrig fiskat öring på höst och vinter innan med tanke på att det är förbjudet på västkusten.
Man slås av kunskapsbank och samlad erfarenhet som finns bland andra fiskare så jag undrar om det är någon som vill dela med sig lite till en nybörjarhöstfiskare.

När börjar det, kan man köra nu från mitten av okt och hela vintern? Är det samma platser som gäller, dvs. grunda vatten med sten och sand? Fiskar man draget i ytan eller ska man ner och ta i botten? Fiskar man dragen generellt långsammare på hösten/vintern med tanke på att det är kallare i vattnet? Har hört att det är lite större drag som oftast gäller på östkusten, gäller detta även nu? Kan man ta upp fisken eller är all fisk lekfärgad och sätter man i så fall tillbaka den igen? Är det någonting annat man skall tänka på?

Ja, som ni hör så är det mycket frågor och jag förstår att det inte finns några sanningar i det här, att man får variera och prova sig fram, men lite generella tips hade verkligen uppskattats. Jag har ingen båt utan kommer enbart fiska från land, men det går väl lika bra?
Är det dessutom någon som kan ge en lite fingervisning om några platser runt Kalmar som kan vara bra så hade detta varit ännu bättre men man vill väl kanske hålla dem för sig själv
Tack på förhand,
Calle
Till toppen
 
        Forum Index -> Fiske i Sverige